8 essentiële digitale levensvaardigheden voor kinderen

Een generatie geleden waren IT en digitale media nog vaardigheden die alleen noodzakelijk waren in bepaalde niches. Tegenwoordig moeten ze beschouwd worden als kerncompetenties en in de meeste gevallen als randvoorwaarde voor een succesvolle carrière.

Digitale vaardigheden zijn dat ook een essentieel onderdeel van een allesomvattend educatief programma. Zonder een landelijk digitaal educatief program zullen toegang en beheersing van technologie onevenredig verdeeld zijn binnen de samenleving. Dit leidt tot ongelijkheid en beperkt de sociale mobiliteit. Maar welke vaardigheden moeten dan aangeleerd worden? Onderstaande afbeelding geeft een indruk. Het gehele artikel is beschikbaar op de website van het World Economic Forum (Engels) en vergeet ook niet het artikel over het recent door Stichting DINL en Nederland ICT georganiseerde ‘Future skills for the digital economy’ event te lezen.

Zoeken
Related
event
De 25e editie van het ECP Jaarfestival vindt dit jaar plaats op donderdag 11 november in de Fokker Terminal in...
event
Dit jaar zal de Fiber Vakdag voor de vierde keer plaatsvinden en dat betekent dat ze er iets bijzonders van...
event
EuroDIG 2020
EuroDIG is het Europese platform waar verschillende stakeholders van het internet bijeenkomen om kennis en best practices over het internet...