Aantal glasvezelabonnees in Nederland naar ruim 1 miljoen

Het aantal ‘fiber to the home’ (FTTH) abonnementen in Nederland is in maart de grens van 1 miljoen gepasseerd. Dat blijkt uit gegevens van de Dutch FTTH Database van Telecompaper. Hoewel de uitrol van FTTH-netwerken de afgelopen jaren minder hard gaat, neemt de groei van het aantal gebruikers onverminderd toe. In de voorgaande twaalf maanden kwamen er zo’n 200.000 abonnees bij.

Via de netwerken van Reggefiber hebben ruim 900.000 huishoudens een abonnement met één van de providers afgesloten. Reggefiber meldde vorige maand dat de penetratie, dus het aantal huishoudens dat aangesloten is op het glasvezelnetwerk ten op zichte van het aantal huishoudens dat dat niet is, in het vierde kwartaal groeide naar ruim 40 procent.

De overige 100.000 abonnees nemen diensten af via de glasvezelnetwerken van CIF en kleinere lokale netwerken. Het is voor consumenten op dit moment mogelijk om diensten via glasvezel af te nemen in 229 gemeenten. Op de totale Nederlandse breedbandmarkt had glasvezel aan het eind van vorig jaar een aandeel van ruim 13 procent.

Zoeken
Related
event
De 25e editie van het ECP Jaarfestival vindt dit jaar plaats op donderdag 11 november in de Fokker Terminal in...
event
Dit jaar zal de Fiber Vakdag voor de vierde keer plaatsvinden en dat betekent dat ze er iets bijzonders van...
nieuws
cloud
Er zijn zorgen over onze digitale autonomie, over de afhankelijkheid van technologie en het verlies van zeggenschap over onze data...