AMS-IX, Digital Realty en DINL lichten digitale sector toe aan staatssecretaris Mona Keijzer

Op 22 januari jl. bezocht staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer de Data Tower van Digital Realty. Aan DINL en AMS-IX was gevraagd om de staatssecretaris te laten zien hoe de digitale online sector functioneert in de praktijk. Directeur EMEA Arjan de Haan van Digital Realty, Bastiaan Goslings van AMS-IX en DINL directeur Michiel Steltman gaven uitleg over digitale infrastructuur en de digitale online economie.

Het bleek voor zowel de staatssecretaris als haar delegatie zeer verhelderend om een visuele representatie van de digitale economie en digitale infrastructuur te zien, en daarbij uitgelegd te krijgen hoe de sector zich verhoudt tot andere sectoren zoals bijvoorbeeld transport en logistiek of de bouw. Na deze introductie werd de staatssecretaris rondgeleid door de Data Tower. Tijdens een bezoek aan Cisco, later die dag, zei de staatssecretaris dat ‘het kabinet in 2018 met één strategie komt om ervoor te zorgen dat iedereen kan profiteren van de digitale economie.’ DINL werkt graag met de staatssecretaris en het ministerie van EZK samen om deze ambitie te verwezenlijken.

Zoeken
Related
event
De 25e editie van het ECP Jaarfestival vindt dit jaar plaats op donderdag 11 november in de Fokker Terminal in...
event
Dit jaar zal de Fiber Vakdag voor de vijfde keer plaatsvinden en dat betekent dat ze er iets bijzonders van...
nieuws
cloud
Er zijn zorgen over onze digitale autonomie, over de afhankelijkheid van technologie en het verlies van zeggenschap over onze data...