Brancheorganisaties uit de digitale infrastructuur lanceren website voor veilig thuiswerken

Nederland werkt massaal thuis. Waar mogelijk zijn organisaties uit hun kantoren vertrokken en zijn hun medewerkers thuis gaan werken. Zelfstandigen en werknemers hebben de thuiswerkplek opnieuw ingericht en klaargemaakt voor een periode waarvan het nog onduidelijk is wanneer deze ten einde komt.

Deze verschuiving in de locatie van werkplekken brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee. Er zijn aanwijzingen dat cybercriminelen misbruik proberen te maken van deze situatie. Veilig werken is daarom nu meer dan ooit een belangrijk thema.

Werkthuisveilig.nl
Daarom hebben een aantal brancheorganisaties, als vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die aan de basis staan van de digitale economie, het initiatief genomen om hun kennis te delen en aanbevelingen te doen om veilig thuis te werken. Op de website www.werkthuisveilig.nl vindt u praktische handreikingen voor zowel werkgevers als werknemers om veilig thuis te werken.

Wij roepen u op deze informatie breed te delen. Deel de site in uw eigen organisatie met uw medewerkers, deel hem met uw klanten en leveranciers en vraag hen de info te delen in hun organisaties en bij hun klanten en leveranciers. Hoe meer mensen veilig thuiswerken, hoe sterker ons land staat tegenover de online criminelen die azen op thuiswerkers. Daar is ook onze (digitale) economie bij gebaat.

Zoeken
Related
event
Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat  Als een organisatie in een B2B-relatie schade lijdt door digitale...
event
Op 9 februari is het weer Safer Internet Day! Op deze dag vragen we in meer dan 100 landen wereldwijd aandacht...
event
Noteer 28 januari 2021 in uw agenda! Voor de vierde keer organiseren ECP | Platform voor de Informatiesamenleving en Privacy...