DHPA directeur Michiel Steltman verlegt werkzaamheden naar DINL

De directeur van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA), Michiel Steltman, concentreert zich vanaf 1 januari op zijn functie als directeur bij Stichting DINL. Hij zal de belangen van de Nederlandse digitale infrastructuur sector onder de aandacht brengen.

In de afgelopen vijf jaar heeft Steltman zich ingespannen om de Nederlandse hosting- en cloud providers over het voetlicht te brengen bij publiek en beleidsmakers. De door Deloitte in 2013 en 2014 uitgevoerde onderzoeken naar de kansen en het belang van de Nederlandse digitale infrastructuur zetten de sector definitief op de kaart als de derde mainport van Nederland. Sindsdien is Steltman in zijn hoedanigheid als DHPA directeur regelmatig te vinden geweest in vakbladen en landelijke media, waaronder radio en tv.

Onlangs stemde de Tweede Kamer unaniem in met de motie Verhoeven, waarin de regering wordt opgeroepen om de digitale infrastructuur als derde mainport van Nederland te erkennen. “De erkenning van een goed werkende digitale infrastructuur als randvoorwaarde voor onze digitale economie heeft veel losgemaakt. DINL staat goed opgesteld als vertegenwoordiger van ondernemingen die hun succes baseren op een vrij, veilig en open internet. Ik zie er naar uit om dat als directeur van DINL verder vorm te gaan geven”, aldus Steltman.

Hij zegt de hostingsector daarmee zeker niet definitief vaarwel. Zijn werk bij DINL ligt in het verlengde van zijn activiteiten voor de hosting en cloud sector bij DHPA. Steltman gaat zich als directeur van DINL inzetten voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse digitale infrastructuur. Belangrijke thema’s zijn daarbij de promotie van Nederland als vestigingsplaats voor online diensten, het bijdragen aan goed IT-onderwijs en digitale innovatie en het werken aan vertrouwen en informatieveiligheid.

DHPA verwacht de opvolger van Michiel Steltman binnenkort bekend te kunnen maken.

Zoeken
Related
nieuws
DINL oktober
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Uitnodiging-2
Op 22 november vindt in perscentrum Nieuwspoort het Nationale Debat over Digitalisering plaats.
nieuws
digitale-sector
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...