Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Met de kerstdagen en jaarwisseling voor de deur is het een goed moment om terug te kijken op een mooi 2018. We hebben dit jaar veel gedaan en veel bereikt. Nog maar enkele jaren geleden was het thema digitale infrastructuur, en het bestaan van de digitale mainport onbekend in Den Haag en in de mainstream media.

In 2018 was dat compleet anders. Tientallen malen waren onze meningen te horen op BNR, te lezen in de landelijke pers en in vakbladen, en zelfs te zien op het NOS journaal. We schoven aan bij hoorzittingen in de Tweede Kamer. We organiseerden werkbezoeken, masterclasses en expert sessies voor bewindspersonen, Kamerleden, toezichthouders, een delegatie van de EU en vele anderen. We gaven gastcolleges op hogescholen, de NSOB en de NCS3. We presenteerden op de One Conference, en deze maand vertelden we over de digitale mainport en de Nederlandse cyber security aanpak op een OESO congres in Parijs. We gaven onze input bij consultaties over nieuwe wetgevingstrajecten, en presenteerden onze posities aan bewindspersonen. Bekijk hier het DINL jaarverslag voor een compleet overzicht van alle activiteiten van 2018.

Stevige verankering
Aan het eind van dit jaar mogen we vaststellen dat we onze kernthema’s stevig hebben kunnen verankeren bij het openbaar bestuur en de politiek. In de digitale agenda, in projecten rond cyber veiligheid en in het actieplan digitale connectiviteit. Onze analyses en meningen worden gehoord en meegenomen in politieke stellingnames en in het overheidsbeleid. Dat is hard nodig om de dynamiek in onze sector gezond te houden, en negatieve en ongewenste effecten van wet- en regelgeving tegen het licht te houden.

Maar in 2019 moeten we nog harder aan de bak. Uit Brussel en Den Haag komt een lawine aan nieuwe regulering op ons af. Met grote effecten voor onze sector, en voor de gehele digitale economie. Denk hierbij aan hoge kosten, conflicterende en onuitvoerbare regels. Het is aan ons om wetgevers te wijzen op die problemen, en op het economisch belang van digitale infrastructuur en de digitale mainport. Dat kan alleen als we onze krachten blijven bundelen. Alleen met een krachtig geluid, dat gebaseerd is op gezamenlijke, maatschappelijke belangen, word je gehoord. Die samenwerking verdient daarom ook uw steun, in ons aller belang.

We wensen u een fijne feestdagen en een gezond, voorspoedig en zakelijk succesvol 2019!

Vriendelijke groet,

Michiel Steltman
Directeur DINL

Zoeken
Related
event
Hoewel het lastig blijft om plannen voor evenementen te maken durft DCC het aan het einde van de zomervakantie aan:...
nieuws
cloud
Er zijn zorgen over onze digitale autonomie, over de afhankelijkheid van technologie en het verlies van zeggenschap over onze data...
nieuws
Vitale infrastructuur
Nederland staat bekend om zijn snelle internetverbindingen, maar is daardoor ook aantrekkelijk voor internationale cybercriminelen. De gevolgen van hun criminele...