Internet Schoon: Wat kun jij doen om je steentje bij te dragen?

Internet en IT zijn van groot maatschappelijk belang en hebben een positief effect op de Nederlandse economie. Op het moment dat de IT-markt groeit, wordt echter ook de afhankelijkheid groter. Denk alleen al aan de gevolgen van de continue stroom aan cyberincidenten, waarmee bedrijven het risico lopen compleet platgelegd te worden. Bovendien neemt ook de druk op het milieu toe. Om ervoor te zorgen dat we maximaal blijven profiteren van de voordelen van IT, is het tijd dat we als IT-professionals allemaal ons steentje bijdragen aan een schoon internet. Dit vraagt om concrete acties op het gebied van privacy, security en duurzaamheid. Hoe? BIT heeft de website internetschoon.nu opgericht. Op deze website vind je het Internet Schoon Manifeste-book en kun je online testen hoeveel jij bijdraagt aan een schoon internet.

Natuurlijk is onlangs de AVG van kracht geworden, maar dit is slechts een eerste stap richting een duurzaam privacy- en securitybeleid. Een veilig en schoon internet moet de standaard zijn voor iedere IT-professional. Daarom roept BIT jullie op om jullie verantwoordelijkheid te pakken en de eenvoudige regels in het manifest te volgen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Nederland vandaag en in de toekomst zorgeloos kan profiteren van alle digitale mogelijkheden.

Internet Schoon is een initiatief van BIT.

Zoeken
Related
event
De 25e editie van het ECP Jaarfestival vindt dit jaar plaats op donderdag 11 november in de Fokker Terminal in...
event
Dit jaar zal de Fiber Vakdag voor de vierde keer plaatsvinden en dat betekent dat ze er iets bijzonders van...
event
De One Conference is een internationale cybersecurityconferentie, waarbij toonaangevende sprekers inzichten en de laatste ontwikkelingen rondom cybersecurity delen. De conferentie...