Michiel Steltman bij BNR nieuwsradio over recente DDoS aanvallen

De DDoS aanvallen in het weekend van 27 januari jl. en de dagen daarna houden de gemoederen flink bezig. In de media viel van alles te lezen en te zien: de aanvallen zouden zijn gepleegd door een botnet en er werd daarom opgeroepen om fabrikanten van onveilige IoT apparaten te gaan beboeten. Ook werd gesuggereerd dat de Russen achter de aanvallen zaten als reactie op de onthullingen vorige week dat Nederlandse veiligheidsdiensten succesvol een Russische operatie om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden hadden geïnfiltreerd.

De vraag of de getroffen instanties deze aanvallen sneller hadden kunnen afslaan werd bijna niet gesteld. Het is waarschijnlijk dat de DDoS aanvallen van deze week minder hinder hadden gegeven als bijvoorbeeld banken aangesloten zouden zijn bij de Nationale Wasstraat van het NBIP. Michiel Steltman legt bij BNR nieuwsradio uit welke mogelijkheden de digitale infrastructuursector heeft ontwikkeld om effectiever DDoS aanvallen af te slaan. Luister via deze link het fragment.

Zoeken
Related
event
De 25e editie van het ECP Jaarfestival vindt dit jaar plaats op donderdag 11 november in de Fokker Terminal in...
event
De One Conference is een internationale cybersecurityconferentie, waarbij toonaangevende sprekers inzichten en de laatste ontwikkelingen rondom cybersecurity delen. De conferentie...
event
Hoewel het lastig blijft om plannen voor evenementen te maken durft DCC het aan het einde van de zomervakantie aan:...