Nederlandse IT-sector groeit sneller dan hele economie

De toekomstverwachtingen voor de IT-sector zijn positief zo blijkt uit de ICT update van de Rabobank. Na een sterk 2017 blijft de sector groeien in 2018, naar verwachting circa 4% (netto omzet). De IT-sector is de belangrijkste ‘enabler’ voor de digitale transformatie in overige sectoren en dit zorgt ervoor dat de groei van de IT-sector sneller gaat dan de gehele Nederlandse economie. De bomen lijken tot in de hemel te groeien. Toch zijn er voldoende ontwikkelingen die de groei van de sector (kunnen) remmen.

De update gaat in op de volgende punten:

  • Digitalisering: Het ‘buzz woord’ van de laatste tijd. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied en waar moeten IT-ondernemers op aanhaken?
  • Veranderende verdienmodellen: Het As-A-Service verdienmodel is al lange tijd bekend. Wat vaak onderbelicht blijft is de impact van dit verdienmodel op de (interne) organisatie. Waar moeten ondernemers rekening mee houden?
  • Groei: IT-bedrijven groeien hard. Het is belangrijk deze groei goed te managen, ook op organisatorisch vlak. Moeten IT-bedrijven autonoom groeien, door overnames, of samen met PE-partijen?

Lees de hele update op de website van de Rabobank.

Zoeken
Related
event
De 25e editie van het ECP Jaarfestival vindt dit jaar plaats op donderdag 11 november in de Fokker Terminal in...
event
Dit jaar zal de Fiber Vakdag voor de vierde keer plaatsvinden en dat betekent dat ze er iets bijzonders van...
nieuws
cloud
Er zijn zorgen over onze digitale autonomie, over de afhankelijkheid van technologie en het verlies van zeggenschap over onze data...