Zomerreces

De vakantietijd is aangebroken. Een moment om terug te kijken op een enerverend half jaar na de start van de Dutch Datacenter Association in januari. De tijd ging snel.

Wat cijfers over de succesvolle start van de Dutch Datacenter Association. We begonnen met twintig deelnemers en groeiden naar inmiddels 26 deelnemers. De DDA heeft daarnaast vier aansprekende hoofdpartners en tien prachtige partnersachter zich gekregen. Geweldig! Meer dan 100 publicaties in nationale en internationale media in zes maanden tijd. En recent het eerste Dutch Datacenter Report 2015, dat tijdens de eerste Nationale Datacenterdag bij Interconnect aan Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant werd uitgereikt.

Deze branche verdient focus en een professionele vertegenwoordiging. Door het initiëren van samenwerkingen kunnen nog sneller komen waar we willen zijn. Datacenters moeten gezien worden als de onmisbare ruggengraat voor de Nederlandse economie en maatschappij. Voor nu, maar ook steeds meer voor de toekomst. Met Amsterdam als internationale digitale haven maar daarnaast ook heel duidelijk de goed ontwikkelde regio’s. Als DDA zetten we ons vol in voor verdere promotie en stabiele groei van de datacenters.

Een half jaar ligt achter ons, waarin we als DDA ook in en met de koepel, DINL stappen hebben gezet. We hebben ons ook gefocust op gezamenlijke internationale promotie, deDigital Gateway to Europe. We moesten dit aanzwengelen, want veel landen doen hun uiterste best onze toppositie te ondermijnen. Wat hebben we gedaan? In december een handelsmissie in Spanje, daarna een Hollands feest in maart tijdens de World Hosting Days in Duitsland, mee met het staatsbezoek in mei naar Canada, met bijna tien DDA datacenters waren we aanwezig op het DataCloud congres in juni in Monaco en volgende week een eerste Holland paviljoen op de HostingCon beurs in San Diego en een aansluitende missie naar San Francisco en Silicon Valley.

Deze missies werden en worden vooral mogelijk gemaakt door de vele bedrijven, overheid en organisaties die de initiatieven steunden door mee te gaan en mee te werken. Ronduit geweldig en nogmaals dank!

Komend half jaar staan alweer een hoop projecten op de planning, we kijken er naar uit. Maar eerst zomerreces, eventjes uitrusten.

Zoeken
Related
event
Congres digitale overheid
iBestuur, Dutch Datacenter Association (DDA) en de stichting Digitale infrastructuur Nederland organiseren op donderdag 10 maart 2022 een congres over...
event
Congres digitale overheid
Nederland heeft een heldere visie op de Nederlandse digitale infrastructuur nodig. Daarom gaan we in het najaar met elkaar om...
event
Internet Governance Forum 2021
Van 6 t/m 10 december vindt de zestiende Internet Governance Forum (IGF) plaats. Stakeholders uit meer dan 130 landen zullen...