Menu
Economie-9646_A

Bouwen aan vertrouwen en transparantie

ICT is cruciaal voor talloze organisaties, maar ook de inwoners van Nederland. Bedrijfskritische processen hangen er vanaf en niet zelden spelen vertrouwelijke gegevens een rol. Dat vraagt om een compromisloze inzet om de hoogste beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen. DINL maakt zich daar sterk voor door zich in te zetten voor standaardisering en transparantie in de sector:

 • DINL heeft een bindende Code of Conduct voor deelnemers. Die geeft invulling aan de gevoelde verantwoordelijkheid van deelnemende bedrijven voor een goed werkende en veilige digitale infrastructuur.
 • DINL werkt actief samen met overheid en wetenschap aan het verbeteren van de informatieveiligheid, door het promoten van transparantie en het participeren in projecten die de veiligheid van de digitale economie op een hoger niveau kunnen brengen.
 • DINL strijdt samen met de overheid , meldpunten en andere stakeholders tegen cybercrime, abuse en andere onrechtmatigheid. Waarbij aanbieders van digitale infrastructuur, in hun neutrale rol, nimmer de directe verantwoordelijkheid hebben voor het gedrag of de uitingen van hun afnemers ; maar op een professionele en betrokken manier zullen meewerken aan het verwijderen van onrechtmatigheid en het leveren van informatie ten behoeve van onderzoek – zonder daarbij privacy of belangen van betrokkenen te schaden.
 • Sociaal

 • Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

  Blijf op de hoogte

 • Contact

  Overgoo 13, Leidschendam, Nederland

  +31 70 762 1070

  info@dinl.nl