Menu

Meldpunten en trusted notifiers

DINL juicht de ontwikkeling en stimulering van meldpunten, en met name trusted notifier functies toe. Immers, de neutrale rol van providers impliceert en vereist dat zij door externe partijen op de hoogte worden gebracht van eventuele onrechtmatigheid of abuse binnen hun faciliteiten; zodat zij de melding kunnen beoordelen en benadelen zonder de noodzaak van monitoring vooraf.

Trusted notifiers zijn partijen wier meldingen boven twijfel verheven zijn. Een voorbeeld is het EOKM. DINL vindt dat de systematiek van meldpunten en trusted notifiers ondanks het ontbreken van een stevige basis in de wet, voldoende werkt en daarom steun en brede toepassing verdient.

Meldpunten hebben daarmee een belangrijke maatschappelijke functie bij de handhaving en opsporing. DINL zet zich daarom in om de positie van trusted notifiers te versterken en reikt de hand om de positie van notifiers en de toepassing van de bijbehorende procedures zoals NTD, bij haar achterban te verbeteren. DINL vindt het belangrijk dat de overheid daar waar nodig helpt met financiƫle middelen om de positie van de meldpunten te versterken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Blijf op de hoogte

  • Contact

    Overgoo 13, 2266 JZ, Leidschendam, Nederland

    +31 70 762 1070

    info@dinl.nl